UltraHypo – Διατροφικές αλλεργίες. Περιοδική διάρροια. Ιδιοπαθής δερματίτιδα.
Τρόπος δράσης: Η Farmina VetLife Ultra Hypo περιέχει υδρολυμένες πρωτεΐνες με χαμηλό μοριακό βάρος (6.000 dalton) ως μοναδική πηγή πρωτεϊνών, εξευγενισμένο άμυλο ρυζιού, ιχθυέλαιο έτσι ώστε να εξαλείψει τους συντελεστές που είναι συχνά υπεύθυνοι για τις αλλεργικές αντιδράσεις. Η χρήση των υδρολυμένων πρωτεϊνών που δεν παρεμποδίζονται από το περιφερικό ανοσοποιητικό σύστημα και η χρήση του εξευγενισμένου αμύλου, βοηθά να αποφευχθεί η εμφάνιση και εξασθενεί τα συμπτώματα σε περίπτωση αλλεργικών αντιδράσεων.
Διαθέσιμα στα μεγέθη: 2kg και 12kg.
Η FARMINA VET RESEARCH ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ… Σε περίπτωση ατοπικής δερματίτιδας και / ή υποτροπιάζουσας διάρροιας, η δίαιτα θα πρέπει να ληφθεί για ολόκληρη τη ζωή, φροντίζοντας να τροποποιήσετε τις ποσότητες σύμφωνα με τις φυσιολογικό-μεταβολικές ανάγκες. Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της διατροφικής θεραπείας, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η χορήγηση οποιασδήποτε άλλης τροφής. Αν χρησιμοποιηθεί ως διαγνωστικό εργαλείο (στέρηση δίαιτας) μετά από μια περίοδο ύφεσης των συμπτωμάτων για να προσδιοριστεί η υπεύθυνη αρχή για την αρνητική αντίδραση, η διαφορετική τροφή πρέπει να επανεισαχθεί μια κάθε φορά, φροντίζοντας να ανασταλεί η χορήγηση αμέσως εάν ξαναεμφανιστούν τα συμπτώματα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Υψηλή πεπτικότητα. Η ποιότητα των συστατικών που χρησιμοποιούνται, εξασφαλίζει μια δίαιτα υψηλής πεπτικότητας.
Αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα. Το πολύ-σύμπλεγμα βιταμινών μειώνει το κυτταρικό οξειδωτικό στρες.
Μόνο υδρολυμένες πρωτεΐνες ψαριού. Η υδρόλυση μειώνει το βάρος και τις διαστάσεις της πρωτεΐνης και παρεμποδίζει την αναγνώριση ως μη εαυτό.
EPA και DHA. Ρυθμίζουν τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μη φυτικές πρωτεΐνες. Το εξευγενισμένο άμυλο ρυζιού αποκλείει την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων σε φυτικές πρωτεΐνες. Σύστημα επιχρύσωσης εν κενώ.
Σύστημα ολοκλήρωσης, που προσθέτει συστατικά κάτω από ελεγχόμενη πίεση. Διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του κάθε στοιχείου που προστίθεται.
Σύνθεση: Άμυλο ρυζιού, υδρολυμένες πρωτεΐνες ψαριού (6000 dalton), ιχθυέλαιο, χλωριούχο κάλιο, ανθρακικό ασβέστιο, μόνο-όξινο φωσφορικό ασβέστιο, χλωριούχο νάτριο, εκχυλίσματα καλέντουλας (πηγή λουτεΐνης). Πηγή πρωτεϊνών: υδρολυμένες πρωτεΐνες ψαριού. Πηγή υδατανθράκων: άμυλο ρυζιού.
Πρόσθετα ανά kg Θρεπτικές πρόσθετες ύλες: Βιταμίνη Α 15000IU, Βιταμίνη D3 900IU, Βιταμίνη Ε 600mg, Βιταμίνη C 150mg, Νιασίνη 38mg, Παντοθενικό οξύ 15mg, Βιταμίνη Β2 7.5mg, Βιταμίνη Β6 6mg, Βιταμίνη Β1 4.5mg, Βιταμίνη Κ 1.5mg, Βιταμίνη Η 0.4mg, Φολικό οξύ 0.45mg, Βιταμίνη Β12 0.06mg, Χλωριούχος χολίνη 3000mg, Βήτα-καροτίνη 5mg, Οξείδιο ψευδαργύρου 145mg, Μονοένυδρος θειικός ψευδάργυρος 160mg, Μονοένυδρο θειικό μαγγάνιο 188mg, Μονοένυδρος θειικός σίδηρος 44mg, Ανθρακικό σίδηρο 60mg, Πενταένυδρος θειικός χαλκός 48mg, Άνυδρο ιωδικού ασβεστίου 2.4mg, Σεληνικό νάτριο 0.33mg, DL-μεθειονίνη 3000mg, Ταυρίνη 1000mg, L-καρνιτίνη 250mg
. Τεχνολογικά πρόσθετα: αντιοξειδωτικά, μικρό-κρυσταλλική κυτταρίνη.
Μέθοδοι θεραπείας Σερβίρετε το προϊόν όπως είναι, ακολουθώντας την ημερήσια ποσότητα που αναγράφεται στον πίνακα. Συνιστώμενη περίοδος χρήσης: από 3 έως 8 εβδομάδες.
Σε περίπτωση που υποχωρήσουν τα συμπτώματα, η Farmina Vet Life UltraHypo μπορεί να χρησιμοποιηθεί επ’ αόριστον. Η ημερήσια ποσότητα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη ράτσα, το περιβάλλον, τη φυσική κατάσταση, τη διάθεση και τη σοβαρότητα της ασθένειας. Η δόση μπορεί να χωριστεί σε δύο γεύματα ή και περισσότερα. Πάντα να αφήνετε ένα καθαρό μπολ με φρέσκο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να ενυδατωθεί το ζώο όσο το δυνατόν περισσότερο. Ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα: Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κεφάλαια στη σύγχρονη κτηνιατρική, λόγω των επιπτώσεων και της εξάπλωσής τους, των κλινικών σημείων και χρησιμοτήτων των πολλών διαγνωστικών διαδικασιών που προτάθηκαν. Ο όρος ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο, δηλώνει την σχέση αιτίας / αποτελέσματος μεταξύ της κατάποσης συγκεκριμένων τροφίμων και της ανώμαλης αντίδρασης του σώματος. Η αντίδραση αυτή μπορεί να προκληθεί από τοξικές επιδράσεις, φαρμακολογικές, μεταβολικές ή από μια ειδική ανοσολογική απόκριση. Ο όρος τροφική αλλεργία χρησιμοποιείται συχνά εσφαλμένα για να δηλώσει αντιδράσεις σε ορισμένα τρόφιμα λόγω μεταβολικών ανωμαλιών, ανεπάρκειας των εντερικών ενζύμων ή σε τοξικές επιδράσεις. Ως εκ τούτου, πρέπει πάντα να δίνεται η διάκριση μεταξύ των τοξικών αντιδράσεων λόγω κατάποσης τοξικών τροφίμων ή μολυσμένων και μη τοξικών αντιδράσεων, οι οποίες εξαρτώνται από την ατομική ευαισθησία σε ορισμένες τροφές και οι οποίες με τη σειρά τους χωρίζονται σε ανοσοδιαμεσολαβούμενες αντιδράσεις (τροφική αλλεργία) και σε μη ανοσοδιαμεσολαβούμενες αντιδράσεις (τροφική δυσανεξία). Η τροφική αλλεργία χαρακτηρίζεται από μια παρενέργεια ή μια ανοσολογική απόκριση, η οποία μπορεί να είναι μη φυσιολογική, υπερβολική και ορίζεται ως: ένα ξένο αντιγόνο (ή αλλεργιογόνο) που προκαλεί μια ανοσολογική αντίδραση η οποία οδηγεί στη σύνθεση ενός αντισώματος ή στη διέγερση ανοσολογικών κυττάρων. Υπάρχει ένα άλλο είδος ανεπιθύμητης αντίδρασης στη τροφή, η λεγόμενη τροφική ψευδοαλλεργία ή ψευδή αλλεργία, που χαρακτηρίζεται από αντιδράσεις οι οποίες δεν εμφανίζονται σε ανοσολογική βάση, αλλά αναπαράγουν τα τυπικά συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας. Αυτές οι αντιδράσεις είναι πολύ συχνές και συχνά συγχέονται με τις τροφικές αλλεργίες που προκαλούνται από ανοσοσφαιρίνη τύπου Ε (lgE). Οι ψευδείς αλλεργίες συχνά προκαλούνται από τροφές με υψηλή περιεκτικότητα και / ή απελευθερωτική ισταμίνη και ουσίες παρόμοιες με την ισταμίνη, όπως το τυρί και μερικά ψάρια ή πρόσθετα στα τρόφιμα. Η αρνητική αντίδραση σε κάποια τροφή μπορεί να προκληθεί επίσης από την τροφική δυσανεξία, η οποία ορίζεται ως οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο διαφορετικό από τη ψευδή αλλεργία η οποία δεν έχει αποδειχθεί να συνδέεται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα τα τρόφιμα μπορούν να είναι δυνητικά ευαισθητοποιημένα και τα συμπτώματα να μην εμφανίζονται αμέσως μετά τη λήψη της τροφής. Οι δυσανεξίες μπορούν να χωριστούν σε ενζυματικές και φαρμακολογικές ιδιότητες: μεταξύ των πρώτων που θα συμπεριληφθούν είναι τα κλασικά σφάλματα του μεταβολισμού όπως η δυσανεξία στη λακτόζη (λακτάση), δυσανεξία στη γλουτένη (ασθένεια κοιλιοκάκη). Η φαρμακολογική δυσανεξία εκδηλώνεται με ανώμαλη αντίδραση σε ουσίες που υπάρχουν σε ορισμένα τρόφιμα και μπορεί λόγω της παρουσίας των αγγειοδραστικών αμινών ή μορίων που χρησιμοποιούνται ως αμίνες στα τρόφιμα.